Madenciliği (Mining) Yapılan Coinler 2023
Madenciliği yapılan coinler hakkında detaylı bilgi sahibi olmak istiyorsanız, bu yazınız tam olarak size göre olduğunu söyleyebiliriz. Madenci madeni para birimlerinin en bilinen örneklerinden biri Bitcoin’dir. Bitcoin, ilk merkezsiz dijital para birimi olarak 2009 yılında oluşturulmuştur. Bitcoin, işlemleri doğrulamak için bir proof-of-work algoritması kullanır, bu da madencilerin ödül kazanmak için karmaşık matematiksel denklemleri çözmelerini gerektirir. Madenci madeni para birimlerinin diğer örnekleri arasında Litecoin, Ethereum ve Monero bulunur.
Madencilik işlemi, ağa güçlü bir bilgisayar kaynağı katkıda bulunabilenler için oldukça kazançlı olabilir, ancak aynı zamanda oldukça rekabetçi bir alandır. Ağ büyüdükçe ve madencilik zorluğu artarken, ağa katılım maliyeti de artabilir. Bu, büyük madencilik işlemlerine sahip olan bireysel madencilerle rekabet etmekte zorlanmalarına neden olabilir.
Kripto para madenciliği, popülerliği artan kripto paralar için talep artışına neden olmuştur. Bu da maden havuzları olarak bilinen yeni bir madencilik işletme türünün ortaya çıkmasına neden olmuştur. Bu, madencilik donanımını barındırmak ve madenci madeni para birimleri üretmek için özel olarak tasarlanmış büyük ölçekli tesislerdir.

Başlıklar
Ethereum (ETH)
Bitcoin kripto para birimden sonra, piyasanın en büyük ikinci kripto para birimi olan Ethereum 2013 yılının sonlarında geliştirilmiştir. Kripto para programcılığı ve araştırmacılığı yapan Vitalik Buterin tarafından geliştirilen Ethereum, yeni nesil niteliği taşıyan blokzincir olarak önerilmiştir. 2015 yılının 30 Temmuz tarihinde kripto para piyasanda yerini almaya başlayan Ethereum, piyasada yerini almaya başladığı günden bugüne ivme kazanarak değeri artmıştır.
Madenciliği yapılan coinler denildiği zaman ilk akla gelen coinler arasında Ethereum yer almaktadır. Genellikle kripto para madenciliği ile uğraşana her 10 kişiden 7’sinin Ethereum madenciliği yaptığını söyleyebiliriz. Bunun nedeni Ethereum’un diğerler coinlere nazaran daha güvenilir ve stabil bir şekilde ilerlemesidir.
Ethereum madenciliği yapabilmeniz için gerekli olan bazı gereksinimleri sizler için listeledik;
- Ethereum madenciliğini yapabilmeniz için, yapacağınız ortamın en az 4 gb’lık ekran kartına sahip olması gerekmektedir.
- Güçlü nitelikteki bir GPU’ya sahip olmanız gerekmektedir. Yani kısacası bu işlemde sizin için ekran kartı oldukça önemlidir.
- Ethereum madenciliğine devam ederken muhakkak sizlere özel olan Ethereum para çekme adresine ve cüzdanına sahip olmanız gerekmektedir.
Grin (GRIN)
2019 yılı içerisinde kripto para piyasasına dahil olan Grin, gizlilik odaklı nitelikte ve ölçeklenebilirliğe odaklanmış olan bir coin olarak piyasaya sürülmüştür. İşlem gizliliğinin desteklenmesi adına MimbleWimble algoritması kullanılarak yürütülmektedir. CPU ve GPU şekilden madenciliği yapılmaktadır.
Grin madenciliği yapabilmeniz için belirli gereksinimlere sahip olmanız gerekmektedir. Bu gereksinimleri sizler için tek bir çatı altında liste haline getirdik:
- Grin madenciliği yapabilmeniz için cihazınızın en az 5.5 gb’lık bir ekran kartına sahip olması gerekmektedir.
- CPU ya ve GPU’ya sahip olmanız gerekmektedir. Kısaca özetleyecek olursak; güçlü bir ekran kartına ve işlemciye sahip olmanız gerekmektedir.
- Grin madenciliği yapabilmeniz için 5.5 gb’Lık ekran kartına sahip olmanız gerektiğini söylemiştik. Ek olarak bu ekran kartının tamamının kullanabilir nitelikte olması gerekmektedir.
- Grin madenciliği yaparken ihtiyacınız olacak son şey ise Grin para çekme adresi ve Grin cüzdanıdır.
Bahsettiğimiz tüm gereksinimleri karşıladıktan sonra Grin madenciliği yapmaya hemen başlayabilirsiniz.

Zec (ZCASH)
Zec 2016 yılı içerisinde; kripto para piyasasına, gizlilik odaklı bir şekilde piyasaya sürülmüş olan coinler arasında yer almaktadır. Bitcoin ve benzeri büyük kripto para birimlerinin yanı sıra gizlilik sağlayabilmek adına kriptografi kullanmayı hedefleyen kripto para birimi olarak nitelendirilmektedir. Eğer Zec madenciliği yapmak istiyorsanız, muhakkak cihazınızın 4e gb’lık bir ekran kartına sahip olduğundan emin olmalısınız. Güçlü bir ekran kartına sahip olmanız hem kripto para madenciliği yaparken hem de Zec madenciliği yaparken işinize yarayacak detaylardan birisidir.
Zec madenciliği yaparken hangi gereksinimlere dikkat etmemiz gerekiyor? Diye soruyorsanız; sizler için Zec madenciliği yaparken gerekli olan gereksinimleri bir araya getirdik;
- Zec madenciliği yapacak olan madencilerin, muhakkak 4 gb’ık bir ekran kartına sahip olmaları gerekmektedir.
- Zec madenciliği yapabilmek için muhakkak güçlü nitelikteki GPU’ya sahip olmanız gereklidir.
- Zec madenciliği yapabilmeniz için sizlere özel olan Zec para çekme ve cüzdana sahip olmanız gerekmektedir. Cüzdan ayarlaması yapmak kimi madenci için zor gelebilir. Zorlandığınız noktada ilgili videolardan destek alabilirsiniz.
RaveCoin (RVN)
George RR Martin’in tamamen kurgusal olarak tasarlanmış Westeros dünyasındaki kargaların ismini alan Revecoin (RVN), ilk 50 kripto para birimi arasında yerini almaktadır. 2017 yılında çalışmalarına başlanan RaveCoin’in 2018 yılında kripto para piyasasına çıkartılmıştır. Ravecoin Bitcoin alt yapısını kullandığı için arzı ve beraberinde birçok özelliği Bitcoin’e benzemektedir. Bitcoin gibi 21 milyon arzı destekleyen Ravecoin, X16R algoritmasını kullanmaktadır.
Ravecoin madenciliği yaparken gerekli olan bazı gereksinimleri karşılamanız gerekmektedir:
- Ravecoin madenciliği yapmak için muhakkak en az 4 gb boyutunda ekran kartına sahip olmanız gerekmektedir.
- Ravecoin madenciliği yapabilmeniz için güçlü niteliğe sahip olan GPU’ya sahip olmanız şarttır.
Ravecoin madenciliği yaparken sizlere lazım olacak diğer bir gereksinim ise Ravecoin’e özel para çekme adresine ve cüzdanına sahip olmanızdır.
Son Dakika Kripto Para Haberleri ve Güncel Bitcoin Haberleri ile ilgili haberlere ilk ulaşan siz olmak isterseniz Web Sitemizi takip edebilirsiniz.
Kripto Para Birimleri fiyatlarını anlık olarak öğrenmek isterseniz, buradan kolaylıkla ulaşabilirsiniz.