Kripto Para Dolandırıcılığı! 4 Büyük Vurgun
Kripto paraların son yıllarda oldukça fazla gündeme geldiğinin hepimiz farkındayız. Hal böyle olunca kripto paralar üzerine çeşitli dolandırılma haberleri ile karşı karşıya kaldık. İnsanlar ciddi paralar kaybederken dolandırıcılar ise ciddi paralarla birlikte kayıplara karıştı. Sizler için bu yazımızda “Kripto Para Dolandırıcılığı” başlığı altında 4 büyük vurgunu derledik.
Sizlerde bu mağduriyeti yaşamamak için güvenilir kripto paralara ve güvenilir kripto para borsaları ile çalışmaya özen gösterin.
Başlıklar
1. Bitconnect
2016 senesinde çıkartılan şirketin bir sene sonra piyasaya sürmüş olduğu ve çok kısa zamanda değerini kat kat artıran Bitconnect, o dönemlerin en popüler 10 kripto paralarından bir tanesiydi. Bitconnect’in işeyiş şekli ise müşterilerine Bitcoin vererek Bitconnect alımı yaptıkları bir ödünç alma platformu diyebiliriz.
Beincrypto internet sitelerine oranla kullanıcılara ödünç vermiş olduğu Bitconnect miktarına göre daha çok günlük faiz ve getiri sağlayan sistem, günümüzde “kripto para sektörünün Çiftlik Bank yapısı” olarak da isimlendirilmekte.
2018 senesinde Texas Menkul Kıymetler Kurulu, şirketi “saadet zinciri “söylentilerini onaylayarak şirketi durdurma yönünde karar verdi. Karar verildikten sonra Bitconnect fiyatı ilk önce %92 düşüş yaşadı daha sonra da 0’a indi.
Bitconnect’in toplam 2,5 milyar dolardan daha da fazla para topladığı tahmin ediliyor.

2. Pincoin ve iFan
Modern Teknik şirketinin yönetmiş olduğu iki farklı ilk coin arzı (Initial Coin Offering) olan Pincoin ayrıca iFan aracılığı ile yatırımcılarına bir ay içinde %40 kazanç sağlayabileceklerinin garantisini veriyordu.
Modern Tech’in merkezi Vietnam olup, Asya ülkelerinde kullanıcılarıyla bir araya gelerek etkinlikler düzenliyor, yatırımcıları kendine bünyesine çekiyordu.
Medyada yayınlanan haberler sonrasında Modern Tech‘in de bir saadet zinciri şeması olduğu söylentiler giderek arttı ve şirketin Vietnam’da bulunan ofisi önünde büyük protestolar yapıldı.
Şirket yöneticilerinin ise kullanıcıların tam olarak 660 milyon dolardan fazla çaldıkları iddia ediyor.
3. Bitcoin Savings & Trust
Amerika’nın ilk kripto saadet zinciri şemalarından biri olduğu sayılan Bitcoin Savings & Trust, 2011 ve 2012 seneleri arasında ortaya çıktı.
Kullanıcılarına ise haftada %7 oranında gelir sağlayacağını vadetti.
“Korsan” takma adı ile de anılan Trendon Shavers’ın yöneticisi olduğu şirket Bitcoin sattığını dile getiriyor. Daha çok likiditeye ihtiyaç duyduğu sebebi ile kullanıcılardan Bitcoin satmasını istiyordu.
2013 senesinde Bitcoin Savings & Trust’ın saadet zinciri olduğu için yakalanan Korsan kullanıcıları dolandırma gerekçesi ile yargılanarak 18 ay hapis cezasına çarptırıldı.
4. PlusToken

En ünlü kripto para dolandırıcılık hikayelerinden bir diğeri ise, Koreli ve Çinli kullanıcılar olmak üzere 4 milyonu aşkın insanın parasını çalmakla yargılanan kripto cüzdan PlusToken. 2018 senesinde açılan PlusToken, Asyalı kullanıcılarına yüzde 9 ile yüzde 18 arası aylık kazanç vaat ediyor, sosyal medyayı oldukça aktif kullandığı gibi potansiyel kullanıları ile bir araya gelmeye de vurgu yapıyordu.
PlusToken afiş ve reklamları duvarlara asılıyor, her şeyin yasalmış gibi göstererek insanlara güven veriliyordu. 2018 senesinde kazançlarını platformdan geri çekmekte sıkıntı yaşayam kullanıcılar endişelenmeye başladı. Kısa bir zaman sonra PlusToken çalışanlarının, Bitcoin, Ethereum ve EOS dahil bir çok kripto para işe birlikte yaklaşık ise 3 milyar doları aşkın para ile kayıplara karıştı. Arkalarında ise şöyle bir not bıraktılar: “Üzgünüz, kaçtık.”
Bloomberg’in yapmış olduğu haberine göre PlusToken’ın kurucusu Chen Bo dahil olmak üzere 14 kişi, 18 bin dolar dan 900 bin dolara kadar para cezasına çarptırıldılar.
Son Dakika Kripto Para Haberleri ve Güncel Bitcoin Haberleri ile ilgili haberlere ilk ulaşan siz olmak isterseniz Web Sitemizi takip edebilirsiniz.
Kripto Para Birimleri fiyatlarını anlık olarak öğrenmek isterseniz, buradan kolaylıkla ulaşabilirsiniz.