Kripto Para Borsası Nasıl Açılır?
Kripto para dünyasında, son günlerde yaşanan düşüşlere rağmen inanılmaz bir büyüme hâkim. İşte bu sebepten dolayı olsa gerek ki sektör hala yeni işlere açık halde. Kripto para borsası kurmaya gelindiğinde ise, rekabet seviyesi oldukça fazla olup, yeni oyuncular kayıpları önlemek için dikkatli olmalıdır.
Başlıklar
Kripto Para Borsası Nasıl Açılır? Bilmeniz Gerekenler Neler?
Coinmarketcap verilerine göre, yürütülen kripto para borsalarının toplam sayısı 400’e yakındır. Ayrıca uygun olmayan piyasa analizi sebebiyle pek çok yeni girişim başarısız sonuçlandı. Şimdi ise sizlerle birlikte bir kripto para borsası açarken en çok nelere dikkat etmemiz gerektiğine, atlanan konulara birlikte değineceğiz.

1.Şirket Sermayesi
Eğer bir kripto para borsanız bulunuyorsa muhakkak birden fazla bankada hesabınızın olması gereklidir. Çünkü kullanıcılarınız rahat bir şekilde para transferinde bulunabilsin. Fakat uygulamada kripto para borsası açıldıktan sonra banka hesabı açabilmek kolay bir işlem değildir.
Bankaların önceliği elindeki sermayenin yüksek olması. Belirmiş olduğumuz yüksek sermaye ne kadar diye soruyorsanız en az 5.000.000 TL gibi bir rakam söz konusu. Her bankanın isteyeceği miktar bankadan bankaya değişiklik gösterebilir. Bankaların bir kısmı bana hiç gelme derke, bir kısmı ise (Konuya hakimiyeti bulunan) yeterlilik kriterlerini önümüze sunabiliyor. Tüm bu bahsettiklerime ek olarak mali suça karışmış bir kişi kripto para borsası açamaz.
2. Sermaye Ödendikten Sonra
Sermayemiz 5.000.000 TL olduğunu varsayalım. Ödenmedikten sonra bankalar için yüksek sermaye miktarı çok fazla bir anlam ifade etmiyor. Bu yüzden kanunda yer alan sermayeyi tamamlama süresi 2 yıl olarak gözüküyor olsa da sizler kripto borsası kurmayı düşünüyorsanız kuruluş aşamasındaki yasal sermayenin hepsini ödemeli ya da yurt dışında bulunan ana firmaya ödetmelisiniz
İşte burada önemli bir nokta bulunuyor. Yurtdışından sermaye tutarı gönderilirken muhakkak swift açıklaması kısmına “capital amount” yazılmalı. Bunu yerine getirmediğiniz taktirde banka sizlere bu kredi mi diye soru yöneltiyor ve sizden kredi olmadığına dair onay yazısı talep ediyor.
Bunun sebebi ise en kolay biçimde anlatacak olursak, finansal olmayan herhangi bir kurumdan kredi ya da borç para gelirse banka devlete vergi ödeme yükümlülüğü oluşuyor. Ayrıca kredi sözleşmesinin damga vergisi bulunuyor, bu yüzden sizler capital amount yazmayı ihmal etmeyin.
3. Bloke Olarak Tutulacak Miktar
Her banka da bu durum gözlemlenmiyor olsa dahi bilinen çok tercih edilen bankalar, şirketinizin banka hesabında bulunan tutarın serbest bir biçimde tasarruf etmemesi için bloke koyabiliyor.
Tüm bunları özetleyecek olursak, banka size güvenmek istiyor ayrıca sizlerin mağdur olmamanızı istiyor. Bunu sağlayabilmenin en kolay en basit yolu ise yüksek bir meblağının bloke olarak kalması.

4. Sözleşmenin İlk Aşamasında Kripto Alım Satımına Aracılık Hususuna Yer Verilmemesi
Evet doğru okudunuz yer vermiyor. Çünkü yazarsanız ticaret odası evraklarınızı gelip almanızı söylüyor. Kısacası ben kripto para borsa şirketi açıyorum diyerekten başvuru yapamıyorsunuz. Çoğunlukla teknoloji, fintech ve benzeri terimlerle olağan bir teknoloji şirketi olarak kuruluşu gerçekleşiyor.
5-Masak Bilgi İsteme Raporlarına Hazırlıklı Alt Yapı Oluşturulması
Kanuni düzenleme yok fakat Masak var. Masak günümüzde çoğu kripto borsasından düzenli bir biçimde bilgi talebinde bulunmakta. Bu yüzden sizlerde mutlaka müşteri verilerinizi eksiksiz ayrıca güncel tutmalısınız.
Tüm bu yazdığımız bilgilere ek olarak, hepimizin de bilmiş olduğu üzere son günlerde dolandırılma haberleri oldukça sık görünmekte. Sizlerde doğru insanlarla doğru işler yapmaya dikkat edin her zaman güvenilirlik sizler için ilk plan da tuttuğunu bir konu olsun.
Son Dakika Kripto Para Haberleri‘ni ve Güncel Altcoin Haberleri‘ne” ilk ulaşan siz olmak isterseniz Web Sitemizi takip edebilirsiniz.
Kripto Para Borsaları listesine buradan kolaylıkla ulaşabilirsiniz.