casper coin

Casper Coin Nedir? Casper Coin Yorum

Casper coin nedir? Casper coin yorum, Casper Network (CSPR), Ethereum geliştiricileri tarafından blok zinciri tabanlı konsensüs protokollerine güvenlik, ölçeklenebilirlik ve esneklik getirmek için geliştirilen CBC Casper modeline dayanan ilk canlı blok zinciridir. CBC Casper, Ethereum’un önümüzdeki birkaç aşamada benimsemeyi planladığı bir Proof of Stake (PoS) modelidir. Casper Network, bu CBC Casper modeline dayalı Highway PoS protokolünden yararlanarak şirketlerin blok zinciri özellikli ürün ve hizmetleri hızlı ve verimli bir şekilde geliştirmelerine yardımcı olmayı amaçlıyor.

Casper Network, kullanıcılara genişletilebilir akıllı sözleşmeler, geliştirici dostu özellikler ve çoğu Katman 1 blok zinciri hizmetinden daha düşük işlem maliyetleri sunar. Bu nedenle Casper Network, blok zinciri ana akım haline getirme ve geliştirici destekli daha açık ve şeffaf bir ağ oluşturma görevindedir.

Başlıklar

Cspr Coin Projesi

Casper coin nedir? Casper coin yorum, Casper Network’ün yerel kripto para birimi CSPR belirtecidir. Proof-of-stake blok zinciri olarak Casper Network, ağı korumak ve korumak için bir PoS konsensüs mekanizmasına katılan doğrulayıcıları kullanır. Ağ, doğrulayıcıları CSPR belirteçleriyle ödüllendirir. Zincir içi işlemler için ağ ücretleri de CSPR jetonlarında ödenir.  CSPR jetonlarının toplam arzı 10,644,340.384 birimdir. Şu anda dolaşımda 3.147.648.476 CSPR var. Casper Network projesinin kurucusu kimdir Casper Network (CSPR), Medha Parlikar ve Mrinal Manohar tarafından kurulan CasperLabs bünyesinde 2018 yılında geliştirildi.

Casper coin nedir? Casper coin yorum, Carnegie Mellon Üniversitesi mezunu olan Mrinal Manohar, proje bazlı FBI’da çalışmadan önce Oracle ve Microsoft şirketlerinde staj yaptı. Manohar daha sonra 2016 yılında Splendid Spoon’a yatırımcı olarak katılmadan önce Bain & Company, Bain Capital ve Sagard Holdings’de liderlik rolleri üstlendi. Manohar, 2010’dan beri kripto para projelerine yatırım yapıyor ve şu anda CasperLabs’ın CEO’sudur.  CasperLabs’ın CTO’su ve kurucu ortağı Medha Parlikar, Western University Biyoloji Bölümü’nden mezun oldu ve Compass Learning, Cactus, DivX, Omniture/Adobe Systems ve Avalara gibi birçok şirkette çalıştı.

cspr coin

Casper Network Projesini Bu Kadar Özel Yapan Nedir?

Casper Network, şirketlerin blok zinciri özellikli ürünler ve hizmetler geliştirmesini mümkün olduğunca kolaylaştıran Tier 1 Proof of Stake blok zinciridir. Bu projenin en önemli özelliği, Otoyol protokolü sayesinde güvenlik, ölçeklenebilirlik ve hızdan ödün vermeden çalışmasıdır. Bu nedenle Casper Network, dünya çapındaki işletmelerde blok zincirinin benimsenmesini hızlandırmayı ve işletmeler için blok zincir çözümlerinin karşılaştığı sorunları çözmeyi amaçlıyor.

Yükseltilebilir Akıllı Sözleşmeler

Casper Network, zincir üstü akıllı sözleşmelerin doğrudan yükseltilmesini sağlayarak karmaşık geçiş süreçlerini ortadan kaldırır ve akıllı sözleşmelerdeki güvenlik açıklarını düzeltmeyi kolaylaştırır.

Geliştiriciler İçin Kullanım Kolaylığı

Casper Network, geliştiricilerin Rust ve WebAssembly (WASM) kullanarak uygulamalar geliştirmesine olanak tanır. WASM, şu anda geliştiriciler arasında ana akım olarak kabul edilen programlama dillerini kullanır. Buna karşılık, birçok blok zinciri projesi Solidity yazılım dilini kullanır. CasperLab ayrıca Rust’ta Solidity kodunun dönüştürülmesini otomatikleştiren bir Caspiler aktarıcısı geliştirdi.

Ağırlıklı Anahtarlar

Sözleşmeler, dağıtımlar ve hesaplar arasında eksiksiz bir erişim kontrol mekanizması, kuruluş çapında izinlerin blok zincirine aktarılması anlamına gelir. Başka bir deyişle, ofis çalışanları için blok zincirindeki çalışan etkileşimlerine izin verilir. Ağ, iş yükünü parça adı verilen küçük, hızlı doğrulayıcı düğüm gruplarına bölerek ve bunlara iş atayarak performansı optimize eder. Bu aynı zamanda Casper şebekesi diğer birçok Tier 1 projesinden daha az yoğun olduğu için şebeke gaz ücretlerini de azaltacaktır. Ethereum geliştiricileri tarafından fikir birliği protokollerine (Örneğin Kanıt Kanıtı gibi) güvenlik, ölçeklenebilirlik ve esneklik getirmek için oluşturulmuştur.

Casper Coin Özellikleri

CSPR veya Casper Coin, işletmelerin özel blok zinciri uygulamaları oluşturmasına olanak tanıyan bir kripto para birimidir. Geliştirici topluluğu, projeleri için açık kaynaklı blok zincirleri oluşturmak için aktif olarak çalışıyor. Bu, CSPR belirtecinin merkezi olmayan bir para birimi olacağı anlamına gelir. Bu aynı zamanda Casper tokeninin şirketle birlikte büyüyebileceği ve gelişebileceği anlamına geliyor. Bu, genel zincirdeki verileri yedeklemenin iyi bir yoludur. Gelecekte değerli bir varlık haline gelebilir.

Casper coin nedir? Casper coin yorum Casper Coin’in en önemli özelliklerinden biri, sistemin merkezi olmayan yapısıdır.  Casper Network, merkezi olmayan bir ağ üzerinde çalışır, diğer kripto para birimleri ise merkezidir. Böylece kullanıcılar için daha güvenli bir ortam sağlanır. Bunun nedeni, Casper jetonunun, CSPR ağı tarafından işletilen bir Proof of Stake (CSPR) jetonu olmasıdır. CSPR belirteci, Casper topluluğu üyeleri ve doğrulayıcılar arasındaki değişim aracıdır.

Casper Coin, bir hisse kanıtı konsensüs yöntemi kullanır. Ağı merkezi değildir, bu nedenle kullanım durumları açısından güvenli ve esnektir. Ayrıca Casper ağı tamamen merkezi olmayan bir projedir ve bu da onu daha güvenli hale getirir. Eşsiz özellikleri, çeşitli akıllı sözleşmeleri ve son derece özelleştirilebilir bir platformdan yararlanma yeteneğini içerir. Blockchain teknolojisi, ödemeler de dahil olmak üzere çeşitli amaçlar için kullanılabilir.

casper coin yorum

Casper Coin Güvenliği

Casper Network, ağ güvenliği için PoS konsensüs mekanizmasına güvenir. PoS, düğüm doğrulayıcıları seçmek için tokenizasyona dayanır ve fikir birliğini son derece çok yönlü ve ölçeklenebilir hale getirir. Bitcoin blok zincirinde kullanılan İş Kanıtı (PoW) konsensüsünden farklı olarak PoS, doğrulamak ve zincire yeni bloklar eklemek için büyük miktarda güç veya işlem gücü gerektirmez. Casper ayrıca Yapıya Göre Casper Düzeltme (CBC) spesifikasyonunu kullanır. Bizans Hata Toleransı (BFT) uygulamasına genişletilmiş bir yaklaşım getiriyor. Casper’ın kurumsal kullanıma hazır mimarisi, en son Ocak 2021’de Trail of Bits’te olmak üzere, sıfır önem derecesi döndüren ve güvenlik hijyeninin doğru kullanımını gösteren birden fazla güvenlik incelemesini tamamladı.” doğrulandı.

Son Dakika Kripto Para Haberleri ve Güncel Bitcoin Haberleri ile ilgili haberlere ilk ulaşan siz olmak isterseniz Web Sitemizi takip edebilirsiniz.

Kripto Para Birimleri fiyatlarını anlık olarak öğrenmek isterseniz, buradan kolaylıkla ulaşabilirsiniz.

Benzer Yazılar

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.